Все через постанову Кабміну № 103 від 2018 року про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби. Вона вдвічі урізала виплати силовикам у відставці.

У 2019 році Верховний суд визнав цю постанову незаконною, проте пенсії військовим так і не збільшили. Люди скаржаться: отримати виплати у повному обсязі сьогодні можна лише за допомогою судових тяжб.

«У меня пенсия была 7 тысяч гривен. У человека, который прослужил 29 лет, 7 тысяч гривен! Причем прошел я Афганистан и группу советских войск в Германии, в Приднестровье уволился, под пулями сидел не раз, имею боевые награды. Вот такая была пенсия», — повідомив полковник ЗСУ Василь Магдальчук, який добився підвищення пенсії через суд

«Тобто вони обмежили цим самим пенсію всім військовим пенсіонерам, починаючи з 2018 року. Щодо повернення відповідних надбавок колишнім працівникам Пенсійний фонд посилається тільки на те, що Кабінетом Міністрів не створено нового порядку щодо перерахунку пенсій. І оскільки не існує відповідного порядку, як перераховувати пенсії в майбутньому, Пенсійний фонд не вважає за потрібне перераховувати всі пенсії військовим пенсіонерам добровільно», — повідомив адвокат Андрій Дзись.