Про це повідомляє турецьке інформагентство Anadolu.

Ахлам Альбашир засудили до 7 довічних ув’язнень за «порушення єдності та цілісності держави», а також «умисне вбивство» шести людей, які загинули внаслідок теракту.

Її адвокат заявляла, що жінка організувала теракт, бувши вагітною та психічно нездоровою. Сама ж підозрювана на суді заявила, що приймає будь-який вирок.

Інших підозрюваних, одну жінку та чоловіка, засудили до 1035 років ув’язнення за «пособництво в порушенні єдності і територіальної цілісності держави», «пособництво в умисному вбивстві шляхом вибуху бомби», «пособництво в умисному вбивстві дитини шляхом вибуху бомби» і «надання зброї».

В обвинувальному акті зазначали, що метою терористів було створення так званої незалежної об’єднаної демократичної держави Курдистан на території Сирії, Ірану та Іраку. Сторона обвинувачення вважає, що раніше було багато спроб у цьому напрямі.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року, у пішохідній зоні вулиці Істікляль у Стамбулі стався сильний вибух. Унаслідок цього загинули 6 людей, ще понад 80 зазнали поранень.

Останні новини

Дивитися все