Попереду складні битви. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у черговому відеозверненні.

За його словами, зараз ще не можна думати, що Україна пройшла всі випробування. На півночі країни продовжується повільний відхід окупантів, але бомбардування можуть ще бути, окупанти мінують будинки, техніку і навіть загиблих.

«На сході нашої країни ситуація залишається вкрай складною. Російських військових наганяють на Донбас, на Харківський напрямок також. Вони готуються до нових потужних ударів. Ми готуємось до ще більш активної оборони, використовуємо всі можливості, як внутрішні, так і зовнішні, обов’язково», — заявив президент України Володимир Зеленський.

На півдні України російські окупанти призначають тимчасових керівників та погрожують працівникам підприємств і органам влади, щоб співпрацювали з ними. За словами президента, відповідальності за колаборацію не оминути.

«Завтра чи післязавтра — це питання другорядне. Головне — неминучість того, що справедливість буде відновлена. Тому кожен, хто пішов в гауляйтери, може вже робити собі прописку десь в Ростові, а за співпрацю з окупантами напряму будуть великі проблеми. Це останнє попередження», — наголосив Володимир Зеленський.

Крім цього, Володимир Зеленський підписав указ про нагородження сьомох військовослужбовців Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, з них двох — посмертно.

Останні новини

Дивитися все