Відведення військ РФ від Києва та Чернігова не відбувається, це лише наслідки вигнання та роботи захисників України. Водночас спостерігається накопичення окупаційних сил на Донбасі.

«Ми нікому не віримо, у жодні красиві словесні конструкції, є реальна ситуація на полі бою і зараз це найголовніше. Ми нічого не віддамо і будемо боротися за кожний метр нашої землі, за кожну нашу людину. У такій ситуації, в якій зараз перебуває наша держава, не повинно бути таких дискусій, до яких суспільство і наш політикум звикли у мирний час. Якщо хтось робить вигляд, ніби може повчати наші ЗСУ, як воювати, як протистояти ворогу, то найкращий шлях це зробити — відправитися на поле бою безпосередньо», — заявив голова держави.

Також Володимир Зеленський звільнив деяких послів України у деяких країнах.

«Є ті, хто працює разом з усіма на оборону держави, на те, щоб Україна могла вибороти своє майбутнє, ми цінуємо роботу кожної такої людини. А є ті, хто даремно витрачає час і працює тільки на те, щоб залишатись при посаді. Сьогодні я підписав перший указ про відкликання такої людини, такого посла України з Марокко, також повернуто посла з Грузії. При всій повазі, не буде зброї, не буде санкцій, не буде обмежень для російського бізнесу — шукайте, будь ласка, іншу роботу», — наголосив Володимир Зеленський, президент України

Крім цього, президент підписав указ про відзначення державними нагородами 122 військових, з них 23 — посмертно.

Останні новини

Дивитися все