До цього закликав Володимир Зеленський народ і політиків Нідерландів.

«Закрийте ваші порти для російських суден разом з усіма іншими країнами Євросоюзу, припиніть будь-яку торгівлю з цією державою, яка забула всі уроки Другої світової війни, готуйтесь швидше відмовитись від російських енергоресурсів, щоб мільярди, мільярди євро за них не йшли на виробництво зброї і оплату масових вбивств в Україні», — заявив президент України Володимир Зеленський.

Крім того, президент України попросив європейських партнерів допомогти нам сучасною зброєю, аби протистояти навалі окупантів.

«Російські війська настільки активні, що нам потрібно більше. “Стінгери”, “Панцерфаусти” дозволять триматись, боротись, проте це не зброя перемоги. Нам потрібна така зброя, з якою можна зробити безпечним наше небо, з якою можна деблокувати наші українські міста, де Росія влаштовує штучний голод. Нам потрібна зброя, яка дозволить вигнати окупантів з нашої землі: літаки, танки, протиповітряні NASAMS, протитанкові Spike, снаряди, ракети тощо. Ви маєте цей перелік, і я сподіваюсь, знайдете можливість допомогти нам», — наголосив Володимир Зеленський.

Останні новини

Дивитися все