Про це повідомили у Міжнародному комітеті Червоного Хреста, представники якого перебувають у Запоріжжі та їдуть у бік Маріуполя.

«Ми тут тому, що дуже сподіваємося, що зможемо сприяти безпечному виходу цивільних, які доведені до відчаю та прагнуть залишити Маріуполь. Ми тут з двома вантажівками допомоги, і ми сподіваємося, що зможемо також доставити допомогу до міста. У вантажівках продовольство, ліки, предмети першої необхідності для цивільних, які вирішили залишитись в Маріуполі і які потребують як захисту, так і гуманітарної допомоги», — прокоментувала представник Міжнародного комітету Червоного Хреста Люсіль.

«По маршруту до Маріуполя відправляємо 45 автобусів. 28 автобусів мають уже зараз отримати дозвіл на проїзд через російський блок-посту місті Василівка. Також 17 автобусів вже виїхали з міста Запоріжжя. Ми будемо робити все можливе, щоб автобуси сьогодні заїхали до міста Маріуполь і забрати людей, які ще не змогли вибратись з міста», — повідомила міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Крім того, на сьогодні погодили ще два гуманітарних коридори для евакуації населення з інших територій, де тривають активні бойові дії. Людей вивозять з Мелітополя. Також туди відправляють гуманітарну допомогу. З Енергодару до Запоріжжя люди виїжджають на власному транспорті. З Маріуполя та Мелітополя до Запоріжжя — також власним транспортом у складі гуманітарних колон. 30 березня таким чином до Запоріжжя доїхало 1 тисяча 530 людей.

«З них 812 з Маріуполя та 718 мешканців з міст Запорізької області: Бердянськ, Мелітополь, Енергодар, Пологи, Горіхів, Гуляйполе та Василівка», — уточнила Ірина Верещук.

Також вчора Ірина Верещук мала зустріч з верховним комісаром ООН з питань біженців Філіппом Гранді. У рамках співпраці забезпечуватимуть житлом переміщених осіб шляхом будівництва модульних містечок. А ще — надаватимуть 2 тис. 220 гривень грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам. Додатково до фінансової підтримки від держави. Отримати готівку можна у відділеннях «Укрпошти». Запис на її видавання вже проходить у Львові, Ужгороді та Мукачевому. Подробиці можна дізнатись за номером: 0 (800) 307-711.

Останні новини

Дивитися все