У Миколаєві рятувальники продовжують розбирати завали після ракетного удару у будівлю облдержадміністрації. Станом на 13 годину відомо про 15 загиблих. 33 людини постраждали.

Вночі окупанти знову обстрілювали Луганську область. З-під завалів та вогню врятували шістьох людей, це жителі Кремінної та Рубіжного. Сталися займання у житлових будинках Сєвєродонецька та Кремінної, а також у магазині в Рубіжному. Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай повідомляє: у Лисичанську знайдено одного загиблого, врятували 13 людей. Також зруйновано дитячий садок, який відремонтували торік.

В центрі Чернігова вночі через обстріли окупантів загорівся ринок та торговий центр. Голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус заявив: обіцяного зменшення активності військ РФ не спостерігається.

У Києві через обстріли згорів продуктовий склад, де зберігали побутову хімію. Площа пожежі сягає 20 тисяч метрів квадратних.

На Хмельниччині також було неспокійно: окупанти тричі вдарили по промислових об’єктах. Ситуація контрольована.

Рятувальники нарешті погасили нафтобазу в Рівненській області, яка спалахнула ще 28 березня внаслідок ворожого обстрілу.

Тим часом в Одеській області залишається загроза висадження російського десанту.

Центр протидії дезінформації повідомляє: окупаційні війська поновили тактику обстрілів захоплених населених пунктів для дискредитації ЗСУ в очах місцевого населення. Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький зазначив: задля провокації ворог підірвав власний БТР на прикордонному пункті.

За даними Генштабу ЗСУ, ворог продовжує грабувати домівки місцевих жителів, затримувати проукраїнських активістів та працівників державних органів. На тимчасово окупованій території Луганської області окупаційна влада планує провести чергову хвилю мобілізації з 1 квітня. Не виключено, що будуть такі намагання й на нещодавно захоплених територіях області.

Загальні бойові втрати ворога на сьогодні становлять близько 17 тисяч трьохсот осіб, 1 тисячу 727 бойових броньованих машин і 1 тисячу 184 одиниці автотехніки. А ще 605 танків, 305 артилерійських систем та 131 гелікоптер.

Останні новини

Дивитися все