Також в Офісі президента доповіли про те, що російські війська зберігають боєприпаси в Чорнобилі. Це загрожує пошкодженням ізоляційних споруд над четвертим енергоблоком ЧАЕС, який вибухнув у 1986 році.

«Десятки тонн реактивних снарядів, снарядів для ствольної артилерії, мінометних боєприпасів щодня транспортується російськими окупантами через місто Прип’ять в кількох сотнях метрів від ізоляційних споруд атомної станції. Подальше зберігання боєприпасів здійснюється з міста Прип’ять в місто Чорнобиль, що також на незначній відстані від АЕС. В місті Чорнобиль сотні тонн боєприпасів», — заявила віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук.

Загалом за минулу добу гуманітарними коридорами врятували 1 100 людей з міст Донецької та Луганської областей, де проходять активні бойові дії. З Маріуполя до Запоріжжя за минулу добу власним автотранспортом евакуювалося 586 українців. Ще 513 осіб вивезли вчора з Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька та Попасної до Бахмуту.

«Вдалось також врятувати наших людей зі сховища під розвалинами хлібзаводу і зі сховища школи номер 5. Жінки, діти, літні люди та люди з інвалідністю були врятовані завдяки героїзму патрульних поліції Луганської області. Попри порушення режиму тиші з боку окупантів вони витягли і врятували усіх людей. В іншому випадку 155 наших громадян України були б просто приречені на жахливу смерть в нашому укритті», — повідомила Ірина Верещук.

Останні новини

Дивитися все