Сьогодні зранку у Харкові окупанти обстріляли з реактивних систем залпового вогню міську поліклініку в Основ’янському районі. Там розташований центр видавання гуманітарної допомоги. Внаслідок цього загинули четверо людей, ще семеро постраждали.

Крім цього, війська РФ завдали бомбового удару по місту Дергачі Харківської області. За словами мера міста В’ячеслава Задоренка, в результаті цього одна цивільна особа загинула на місті, щонайменше ще одну поранено.

Окупанти завдали двох ракетних ударів по військовій частині на околиці Дніпра вчора ввечері. Внаслідок цього зруйновані деякі будівлі. Про це заявив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Також 24 березня близько 20:00 противник обстріляв село Калинівка Фастівського району Київської області. Через це виникла пожежа на нафтобазі. За інформацією ДСНС, станом на шосту ранку там все ще горіли залишки нафтопродуктів.

На Луганщині внаслідок потужних обстрілів Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Кремінної, Новодружеська та села Воєводівка окупантами пошкоджено більше ніж 30 об’єктів. З них 10 багатоквартирних будинків та 13 приватних, підприємство легкої промисловості, заклад освіти, господарчі споруди гаражі та об’єкти інфраструктури.

На Одещині ніч пройшла спокійно. Силові структури продовжують вживати заходів щодо недопущення висадження десанту.

За даними Генерального штабу, протягом попередньої доби українські військові відбили дев’ять ворожих атак, знищили 12 танків, близько 20 одиниць броньованої та автомобільної техніки й дев’ять артилерійських систем. Противник втратив понад 200 військовослужбовців. Підрозділи протиповітряної оборони збили два літаки та два ворожих безпілотники. Повітряні сили України знищили ще один літак, один безпілотний літальний апарат та чотири крилаті ракети.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович зауважує: морально-вольовий стан російській солдатів є вкрай низьким. Багато з них відмовляються їхати в Україну.

За даними Офісу генпрокурора, з початку вторгнення РФ в Україну від дій окупантів загинули 135 дітей, 184 отримали поранення. Найбільше — у Київській, Харківській та Донецькій областях.

Останні новини

Дивитися все