Військово-морські сили України знищили російський десантний корабель «Орськ» в порту Бердянська. Він і досі палає.

Крім того, речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук повідомляє про ще три втрати російського флоту: це великі десантні кораблі «Саратов», «Куніков» та «Новочеркаськ», які також зазнали пошкоджень та втрат серед екіпажу. На суші просування ворога не зафіксували.

«Угруповання військ стримують противника на зазначених напрямках, проводять стабілізаційну операцію та виконання завдань територіальної оборони. Авіація ворога продовжує активні дії, завдає ударів з повітря, протягом останньої доби зафіксовано понад 250 літаковильотів», — сообщил представитель генштаба ВСУ.

Основними цілями противника залишаються об’єкти військової та цивільної інфраструктури у Київській, Чернігівській та Харківській областях, розповідають в генштабі ЗСУ. Крім того, окупанти обстрілювали сьогодні й Одещину.

«Противник продовжує здійснювати психологічний тиск на цивільне населення області. Проводяться обстріли берегової смуги. Зранку противник зробив п’ять пострілів з корабельної артилерії з акваторії Чорного моря, але жоден з них не потрапив у ціль», — повідомив офіцер оперативного командування «Південь» Владислав Назаров.

Останні новини

Дивитися все