Цей стовп вогню та диму — російський великий десантний корабель «Орськ». Точніше те, що від нього залишилося в порту Бердянська. Поруч ще три ВДК: «Куніков», «Саратов» та «Новочеркаськ» — вони також зазнали пошкоджень та втрат серед екіпажу. До речі, командували останніми двома колишні українські моряки, які зрадили присязі у 2014 році. А тим часом на суші ворог вдається до мародерства, викрадаючи автівки в місцевого населення. Запасів в окупантів все менше.

Основними цілями противника залишаються об’єкти військової та цивільної інфраструктури у Київській, Чернігівській та Харківській областях, розповідають в генштабі ЗСУ. Крім того, окупанти обстрілювали сьогодні й Одещину.

Захисники Маріуполя прицільним пострілом з міномета вивели з ладу одну броньовану бойову машину та три вантажівки окупантів. А над будівлею Херсонської міської ради майорить державний прапор України! Про це повідомив міський голова Ігор Колихаєв.

У Харкові окупаційні війська обстріляли цивільних, які стояли в черзі за гуманітарною допомогою. За попередньою інформацією, є поранені. У місті Ізюм ворог знищив телевежу та кілька багатоповерхівок. Під завалами перебуває щонайменше 30 людей.

За даними «Енергоатому», окупаційні війська намагаються взяти штурмом місто Славутич Київської області. Окупанти обстрілюють блокпости, а також існує загроза застосування артилерії.

По обіді стало відомо, що ворог готується до нової спроби штурму Києва. Про це свідчить перекидання військової техніки з інших військових округів на територію Білорусі та тимчасово окупованого Криму.

Останні новини

Дивитися все