Зникнення коронавірусу з початком війни — помилкова думка, стверджують експерти. Епідеміологічну паузу радять використати для вакцинації.

Частково працюють приватні лабораторії. Центри масової вакцинації у торговельних центрах взагалі зачинилися. Проте зараз можна звернутися до центрів первинної медико-санітарної допомоги і отримати щеплення там.

Також у таких центрах можна безкоштовно зробити електрокардіограму, загальний аналіз крові та сечі, тест на холестерин, цукор у крові та швидкі тести на ВІЛ і гепатити.

Через воєнний стан багато лікарень просто не мають змоги робити тестування та фіксувати нові спалахи COVID-19. Але деякі медичні центри все-таки намагаються вести свою статистику і частково її оприлюднюють.

До речі, багато українців, яких війна змусила поїхати за кордон, відповідально та з розумінням проходять процедуру вакцинації.

Наразі центри первинної медико-санітарної допомоги працюють в штатному режимі з 9-ї до 17-ї години. Якщо ви бажаєте зробити тест або вакцинуватися, телефонуйте до міської служби невідкладної медичної допомоги за номером: 15–50 та записуйтеся на прийом.

Останні новини

Дивитися все