Виступаючи напередодні зустрічі, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг припустив, що в сьогодні НАТО, ймовірно, ухвалить рішення про нарощування збройних сил на своєму східному фланзі: на суші, у повітрі та на морі.

«Лідери зосередять увагу на нашій підтримці Україні. Союзники надавали підтримку Україні протягом кількох років. Ми активізували військову, фінансову та гуманітарну підтримку, щоб допомогти Україні захистити її фундаментальне право на самооборону», — повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

До засідання онлайн має долучитись і Володимир Зеленський. Окрім зустрічі країн НАТО, сьогодні відбудеться саміт «Великої сімки» та Європейського Союзу.

«Я впевнений: люди продемонструють, як вони нас підтримують. Але підтримати свободу повинні й політики. Усі вони повинні підтримати боротьбу за життя. Ми чекаємо серйозних кроків від НАТО, ЄС, “Великої сімки”. Ми знаємо, що росіяни вже почали лобіювати свої інтереси і це інтереси війни. Ми знаємо, що вони працюють з деякими партнерами. Вони хочуть загасити тему війни, але загасити потрібно війну», — заявив президент України Володимир Зеленський.

Останні новини

Дивитися все