Він зазначив, що Японія стала лідером в Азії щодо позиції захисту свободи, глобальної безпеки та гармонійного розвитку кожного суспільства.

«Ви стали першими в Азії, хто почав справді сильно тиснути на Росію для відновлення миру, хто підтримав санкції проти Росії. І я закликаю вас продовжувати це робити. Закликаю обʼєднувати зусилля держав Азії — ваших партнерів, щоб стабілізувати ситуацію. Щоб Росія шукала мир і зупинила цунамі свого жорстокого вторгнення в Україну», — заявив президент України Володимир Зеленський.

Також очільник нашої держави наголосив на тому, що російські війська захопили Чорнобильську АЕС та ведуть воєнні дії на радіаційно небезпечній території. Це призводить до розповсюдження радіоактивного пилу по всій планеті. Крім того, 15 робочих атомних блоків на території України під загрозою. Також є побоювання щодо застосування РФ ядерної зброї. Саме тому світовим лідерам необхідно об’єднуватись у своїй боротьбі проти агресора.

Володимир Зеленський розповів і про втрати України на 28-й день війни:

«Росія застосувала проти мирних міст України більше ніж тисячу ракет, авіабомб, зруйнувала десятки наших міст. Деякі спалені вщент. Тисячі людей вбиті, серед них 121 дитина. Більше ніж дев’ять мільйонів українців були змушені полишити свої домівки».

Останні новини

Дивитися все