Ось так, просто в себе в дома, фельдшер вищої категорії Анатолій Мокряк проводить дослідження серця одеситам, а ще вимірює тиск та сатурацію. І все це абсолютно безкоштовно. Каже — займатись медволонтерством вирішив, коли почув від дружини, як до українських біженців ставляться за кордоном.

Меддослідження Анатолій проводить на власному електрокардіографі, який свого часу придбав для праці в медпункті на пляжі. Каже: останні 6–7 років це був його підробіток у літній сезон. Та все ж основна робота чоловіка — у швидкій допомозі.

Наразі чоловік вже обстежив на дому понад 200 пацієнтів. Зазвичай люди записуються на прийом в особистих повідомленнях на його сторінці у фейсбуці. Фельдшер приймає усіх між змінами у швидкій, з дев’ятої ранку до шостої вечора. У деяких випадках навіть виїжджає до пацієнтів сам. Напередодні обстеження радить відмовитись від міцного чаю, куріння чи активних фізичних навантажень. Також відтермінувати прийом до повного одужання потрібно людям з ознаки ГРВі та високою температурою.

А це стоматолог клініки Dubai dent Хуссам Варрар. Він разом з колегами надає безкоштовну медичну допомогу одеситам з гострим зубним болем.

Це перше інтерв’ю лікаря, тож він помітно нервує. Та під час роботи чоловік повністю змінюється: одразу впадає у вічі повне взаєморозуміння з пацієнтами.

Окрім стоматологів та фельдшерів швидкої допомоги, до медичного волонтерства в Одесі вже долучилися кілька приватних медклінік. Там проводять безкоштовні онлайн-консультації. А ще медична лабораторія «Сінево» надає можливість безоплатно здати аналізи крові та провести інші життєвонеобхідні обстеження.

Ми надалі продовжуватимемо збирати інформацію щодо надання безкоштовної допомоги в Одесі.

Останні новини

Дивитися все