Ввечері вівторка від російського снаряда у Рубіжному, що на Луганщині, загинуло троє людей, двоє з яких діти.

А це — все, що залишилося від моста через Десну, який сполучав Чернігів зі столицею. Раніше цим шляхопроводом прямували евакуаційні рейси та завозили гуманітарну допомогу.

У Миколаївській обласній військовій адміністрації повідомили про загиблих від рук військових РФ.

На Сумщині внаслідок бойових дій ввечері загорілося одне з підприємств. Місцевий очільник ОВА розповідає: окупанти не пускають рятувальників загасити вогонь. За словами Дмитра Живицького, вороги продовжують викрадати автомобілі цивільних.

Від обстрілів знову постраждав Харків.

Кількість жертв від вчорашніх ракетних обстрілів у Лозовій збільшилася до чотирьох. Також пошкоджено 20 будинків, котельні, школу і дитсадок.

Ворог обстріляв два райони Києва. Зокрема торговий центр, приватні будинки та багатоповерхівки. У Шевченківському районі щонайменше четверо людей травмовані. У кількох будинках та складському приміщенні спалахнув вогонь. На місце викликали рятувальників.

За даними ДСНС, станом на 11-ту ранку пожежі ліквідовано. Одну людину довелося ушпиталити. Інформація уточнюється.

На Одещині ситуація стабільна та контрольована.

Український Маріуполь з висоти пташиного польоту. Таке відео оприлюднив окремий загін спецпризначення «Азов» та зазначив: «Наче мертве, розстріляне ворогом місто… Але воно ще живе. Там дихають люди — голодні, в підвалах догораючих будинків. Їх серця ще б’ються під завалами з надією на порятунок. Наш Маріуполь продовжує відчувати біль від авіабомб і пронизуючої артилерії. Він все ще живий організм, який чекає на порятунок…».

У Держагентстві України з управління зоною відчуження повідомили: російські окупанти розграбували та знищили новітню Центральну аналітичну лабораторію в Чорнобилі. Її вартість — 6 млн євро. Згідно з повідомленням, це унікальний комплекс з потужними аналітичними можливостями. Він надавав послуги на будь-якому етапі поводження з РАВ, від кондиціонування до захоронення, а також на стадії досліджень та розробки технологій.

У Чорнобаївці ЗСУ знову розгромила російських військових.

У повітряному командуванні «Схід» повідомляють: південно-східний регіон Харківщини стає другою Чорнобаївкою. Цитую: «Вже традиційно день за днем на цьому напрямку ворог втрачає свої літаки. Сьогодні зранку воїни протиповітряної оборони “приземлили” ще дві пташки окупантів, що несли смерть мирним містам».

Опівдні в генштабі ЗСУ повідомили: під час боїв в районі Ізюма на Харківщині наші сили оборони знищили до шістдесяти відсотків особового складу та техніки окупаційних підрозділів.

Від початку війни проти України росія втратила 15 тисяч 600 військових, 517 танків, 101 літак, 47 засобів ППО тощо.

За даними Офісу генпрокурора від початку війни Росії проти України загинула 121 дитина, ще 167 отримали поранення. Однак ці дані не остаточні. Все тому, що немає змоги оглянути місця обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Останні новини

Дивитися все