Під час війни люди вимушені покидати не лише свої домівки, але й домашніх улюбленців. Якщо екзотичних тварин приймає наш Одеський зоопарк, то звичайні коти та собаки залишаються напризволяще. Олена одна з тих, хто допомагає тваринам: знаходить їм прихисток та їжу.

Олена розповідає: серед собак, які втекли до Лузанівки, є й такі, що відчули на собі жорстоке поводження людей. Деякі тварини потерпали від закидування камінням. Тому вони максимально агресивні та небезпечні для містян.

Саме тому жінка наголошує на необхідності ставити чипи усім собакам, щоб було зрозуміло, хто господар. Сама Олена знайшла вже 20 нових власників для покинутих тварин через Лузанівський чат.

Небайдужі люди залишають їжу для тварин просто на вулиці. Адже всі притулки переповнені. Спеціально створених баз поки немає. Люди кидають своїх улюбленців просто у дворі або на сходах під дверима квартир. Через це на забезпеченні ще однієї захисниці тварин — Оксани — опинилось аж 80 котів. Жінка розповідає: більше прийняти вже не може та й нікуди.

Але не всі люди покинули своїх підопічних. В Лузанівці ми зустріли Сергія, який більше ніж три роки продовжує справу дідуся — розводить та дресирує голубів. Їх у нього вже 40.

Поки що самотніх котів та собак розміщують в будиночках для тварин. Та з кожним днем війни кількість покинутих тварин зростає.

Останні новини

Дивитися все