Молода мама Мілана приїхала до Одеси з Миколаєва. Її доньці Єві лише місяць, але через обстріли вони вимушені покинути рідну домівку та вирушити до Польщі.

Для мам з дітьми на першому поверсі залізничного вокзалу створили спеціальну кімнату. Там маленькі українці, які вимушені покинути свої домівки через обстріли, мають змогу погратися, помалювати та почитати. Усе, щоб хоча б трошки відволікти їх від ситуації в країні та почуття страху.

Також на другому поверсі є місце, де біженці можуть відпочити та поїсти. Більшість з них — з Миколаєва. Кажуть, в місті справжня війна, тому залишатися там вкрай небезпечно.

Адміністрація вокзалу проводить консультації та пояснює біженцям, куди зараз можна виїхати. Готують їжу та приносять усе потрібне для людей волонтери. Щоденно вони годують близько двохсот осіб.

Також на території залізничного вокзалу працюють представники агентства ООН у справах біженців.

Волонтери просять: якщо є можливість, приносьте іграшки, підгузки та інші речі до залізничного вокзалу. Також колектив потребує психолога, який працюватиме з дітьми. Нагадаємо, щодня курсує евакуаційний поїзд до Ужгорода о 22:32, також до Ізмаїлу — о 23:23.

Останні новини

Дивитися все