Вакансій стає дедалі менше, а кількість безробітних зростає. У зв’язку з війною в країні багато людей втратили роботу. Деякі підприємства взагалі закрили, через що скоротили велику кількість фахівців.

Наразі з працевлаштуванням допомагають у центрах зайнятості. Вони переважно працюють у штатному режимі. За період воєнного стану для пошуку роботи звернулося більше ніж тисяча мешканців Одеської області. З них 560 осіб вже вдалося працевлаштувати, а 254 людини отримали статус безробітного.

Здебільшого у Центрах зайнятості пропонують роботу у сільськогосподарській сфері. Цього року посів чи будь-яку аграрну діяльність прирівняли до військового обов’язку. Всю інформацію про гарячі вакансії можна знайти на сайті Держслужби зайнятості або за номером: (048) 705–12–71.

Крім центрів зайнятості, існують ще й приватні агентства з підбору персоналу. Вони моніторять ринок вакансій та допомагають роботодавцю обрати необхідного фахівця. Власниця рекрутингової агенції «Центр Кар’єри» Оксана Турчина розповіла: шукати краще в офіційних джерелах, де розміщують лише дійсні вакансії перевірених роботодавців.

Експерти виділяють декілька професій, які найближчим часом будуть найбільш популярними: це військові, медики, вчителі, аграрії, водії та працівники магазинів. Знайти роботу завжди можна, головне бажання та цілеспрямованість.