Бомба впала за 50 метрів від входу в монастир. Вибухова хвиля повибивала майже всі вікна та пошкодила церковні споруди. В лаврі залишається 520 біженців, серед них 200 дітей. Декілька людей поранено, померлих немає.

«Никаких воинских соединений на территории города Святогорска, на территории Свято-Успенской Святогорской Лавры не было. То есть удар был нанесен по мирному городу и по одной из трех святынь Украины — Свято-Успенской Святогорской Лавре», — каже митрополит Святогірський Арсеній.

В Чернігові внаслідок ранкового авіаудару зруйнована дев’ятиповерхівка. Будівля з другого по дев’ятий поверх обвалилась. За попередньою інформацією, є один загиблий та один травмований. Ще сімох людей врятували.

Також сьогодні обстріляли аеропорт в Івано-Франківську. Про це повідомив мер міста Руслан Марцінків. Інформації про постраждалих поки що немає.

«На жаль бачимо що по нашому місту в другий раз йде удар. Прохання ще раз кажу до всіх мешканців Івано-Франківська: не поширюйте відео, не знімайте з вікон. Не треба зараз давати ворогу певні можливості», — зазначив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Під обстріл потрапив також Яворівський полігон під Львовом, де розташований Міжнародний центр миротворчості та безпеки. За попередніми даними, ворог випустив приблизно 30 крилатих ракет. Атакували також Баштанку Миколаївської області та Харків.

Останні новини

Дивитися все