Цей вправний кухар — Ілля Васютинський. Йому лише 16 років, але хлопець вже має шестирічний досвід роботи на кухні. Ба більше, багатьом українцям та іноземцям він відомий як фіналіст телевізійного проєкту «Майстер-шеф. Діти», а ще як голова «Асоціації юних кухарів України» та капітан національної збірної серед юніорів на Олімпійських іграх з кулінарії. До речі, у 2020 році наша країна вперше долучилась до цих змагань й зайняла четверте місце якраз під керівництвом Іллі. Зараз хлопець разом із колегами та своєю мамою готує обіди для українських військових, правоохоронців, а ще для працівників та пацієнтів медзакладів та літніх людей.

Ігор Пукасенко на цій кухні шеф. До війни у цьому ж приміщенні він створював для одеситів смачні та корисні меню на кожний день. У професійному колі його ім’я говорить саме за себе, адже чоловік багато років працював шеф-кухарем та бренд-шефом, а ще складав нові страви спільно з мішленівським шеф-кухарем з Франції. З 24 лютого 2022 року усі свої сили та кулінарні таланти Ігор присвячує стравам для співвітчизників, які захищають нашу країну.

Автор лозунгу «Шефи проти війни» Віктор Тітов. Саме завдяки його старанням талановиті кухарі Одеси об’єднались заради доброї справи. Та насправді, за зізнанням чоловіка, усе розпочалось з однієї фрази знайомого кухаря, який у перші дні війни пішов в тероборону. За словами Віктора Тітова, зараз кухарів, які бажають допомагати співвітчизникам, удвічі більше, ніж потрібно. Крім того, чоловік разом з іншими волонтерами займається й вирішенням інших важливих питань задля нормальної роботи тероборони, армії та медзакладів в Україні.

Останні новини

Дивитися все