Евакуацію мирного населення планують проводити за такими маршрутами: від Маріуполя, Пологів та Енергодара до Запоріжжя, з Волновахи до Покровська. Також з міста Ізюм Харківської області до Лозової. А мешканців Бучі, Гостомеля, Козаровичів перевезуть автобусами до Києва. З Андріївки, Макарова та Бородянки — до Житомира.

«Бородянка вчора не запрацювала, про що було повідомлено Червоний Хрест, і я щиро сподіваюся, що сьогодні запрацює. Також хочу додати, що ми розробляємо нові маршрути гуманітарних коридорів, які привезуть такі необхідні медикаменти, воду, продукти до Херсонської області, до Чернігівської, Харківської і до інших областей, які дуже і дуже потребують. З міста Запоріжжя вийде колона з гуманітарним вантажем автобусами до міста Маріуполь. Чекаємо і сподіваємося, що сьогодні маршрут запрацює», — повідомила віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук.

Нагадаємо, опівночі президент України Володимир Зеленський повідомив, що Маріуполь та Волноваха залишаються повністю заблокованими. Також 10 березня Ірина Верещук заявила, що через обстріли окупантів у четвер не вдалося евакуювати жодного мешканця Маріуполя та доставити гуманітарну допомогу.

Останні новини

Дивитися все