Шість гуманітарних коридорів запрацювали в Україні 10 березня. З районів бойових дій люди їхали й автобусами, і власним транспортом. Намагалися врятувати всіх, хто потребує допомоги: жінок, дітей, маломобільних громадян та людей похилого віку. З Київської області вчора змогли вивезти більше ніж 20 тисяч осіб, евакуація тривала і сьогодні.

На блокпості «Стоянка» люди постійно скаржаться, на те, що не можуть проїхати. А у напрямку Волновахи ще з 5 березня намагаються відкрити гуманітарний коридор, але поки зробити цього не вдається.

Одеса — одне з міст, куди зараз евакуюють мирне населення.
Евакуацію важкохворих та людей, що не можуть самостійно пересуватися, в Миколаївській області поки не проводили. За 15 днів війни звідти вивезли 65 сімей: матерів із дітьми, які хворі на аутизм та ДЦП. Вони поїхали транзитом через Одесу до Ужгорода.

Багато українців вирушають до Польщі. Але там вже понад мільйон наших громадян, тому потужності для прийому біженців вже обмежені.

Для тих, хто вперше звертається за соціальною допомогою, на постійній основі працюють два фронт-офіси: на Армійській, 9, та Добровольського, 120-А. Прийом за попереднім записом проводять щоденно з 10-ї до 13-ї години.

Останні новини

Дивитися все