О дев’ятій ранку у Маріуполі встановити режим тиші для евакуації населення.

Про це заявив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Гуманітарний «зелений» коридор проклали маршрутом Маріуполь — Нікольське — Розівка — Пологи — Оріхів — Запоріжжя. Розвозити людей мають муніципальні автобуси з трьох точок: від СК «Іллічівець», драмтеатру та Кальміуської райадміністрації. Також у період тиші з 9-ї до 16-ї можна покинути територію на особистому транспорті. А от відхилення від маршруту категорично заборонене.

За словами, Павла Бойченка, усього буде декілька етапів евакуації упродовж кількох днів, аби усі охочі змогли виїхати. Евакуаційні потяги відправляються і з Харкова.

«Сьогодні вже менше людей, вчора був наплив. Ми розділили пасажиропотоки, першими виїжджають по окремому коридору жінки із дітьми, хворі, інваліди», — повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Вже по обіді стало відомо: зелений коридор виконати майже неможливо. Режиму тиші не дотримали — почалися обстріли у Волновасі.

«Я констатую той факт, що Росія порушила домовленості, навіть за посередництва Червоного Хреста, не дотрималась узятих на себе зобов’язань і обстрілює місто Волноваху. Також у напрямку Маріуполь — Запоріжжя ведуться бої в районі населеного пункту Пологи, Оріхове», — заявила віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук

Останні новини

Дивитися все