Цієї ночі бої точилися на Сумщині, а на Харківщині українці пішли в контрнаступ. Наші воїни змогли повернути контроль над Запорізькою атомною електростанцією. Яка ситуація в Херсоні та інших містах України — дивіться в наступному сюжеті.

Дві доби погляди усього світу були прикуті до Запорізької АЕС. Цієї ночі управління атомною електростанцією повернули під український контроль. Але російські військові контролюють периметр об’єкту. Про це повідомив радник голови Міністерства внутрішніх справ Вадим Денисенко. А от у Тростянці на Сумщині російські військові обстрілювали цивільних цієї ночі. Станом на 4 березня є 11 жертв, — заявив міський голова Юрій Бова.

Напружено була цієї ночі й ситуація на Волині. Голова патрульної поліції Євгеній Жуков повідомив: у Шацькому напрямку затримали десантника з Білорусі. Він запевняв, що перейшов на бік України.

Експерти розповідають: ресурсів Росії вистачить хіба що до шостого березня. Далі потрібно буде організовувати постачання, а це складний і тривалий процес. Тим часом за домовленістю другого раунду перемовин в Україні мають організувати гуманітарні коридори для евакуації місцевих з гарячих точок. Голова облдержадміністрації Київщини Олексій Кулеба каже: у влади наразі немає офіційного підтвердження. Про режим тиші говорити надто рано.

Наразі вже більше ніж 66 тисяч чоловіків повернулися з-за кордону, щоб захистити свою країну. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Останні новини

Дивитися все