Олена звернулася до територіальної оборони Київського району по допомогу. Каже: вчора отримала від волонтерів гуманітарну допомогу та очікувала маршрутного таксі на зупинці міського транспорту. Раптово її схопив невідомий та поволік до своєї квартири, де зґвалтував та відібрав усі запаси їжі, погрожуючи вбити її дітей. В Олени дві маленькі дитини, одна з яких — з інвалідністю.

Встановити особу чоловіка, який міг це зробити, було не важко: ґвалтівник під час вчинення злочину був напідпитку. Завдяки цьому Олена змогла сфотографувати його паспорт.

До речі, аби протидіяти мародерству під час війни, Комітет з правоохоронної діяльності Верховної Ради запропонував додати у статті щодо крадіжки, розбою, вимаганню та грабежу фразу «під час воєнного стану». Усе для того, аби ті, хто вчиняє такі злочини, не скористалися правовою колізією та не змогли уникнути відповідальності. Крім того, парламент зняв всі обмеження на застосування цивільним населенням вогнепальної зброї для відсічі військовій агресії під час воєнного стану.

Артем Дмитрук каже: через військову загрозу та зростання кількості випадків мародерства, одесити масово їдуть біженцями у Молдову. За словами народного депутата, більше ніж 50 тисяч одеситів вже виїхали до Молдови як біженці.

Останні новини

Дивитися все