Непривітно нас зустрічає мешканець бомбосховища на Фонтанській дорозі, 20/4. Чоловік представився двірником. Каже: проживає тут вже три роки.

Місцевим мешканцям таке сусідство, вочевидь, не до вподоби. Проте, як вигнати двірника з бомбосховища, не знають.

А це В’ячеслав. Двірник, який проживає у бомбосховищі на Адміральському проспекті, 29. На відміну від свого колеги з Фонтанської дороги, він радий гостям. Каже: останнім часом через повітряні тривоги до нього нерідко заходять сусіди, чого раніше не відбувалося. До війни у цьому бомбосховищі не було навіть водопостачання. Але тепер чоловік може користуватися благами цивілізації.

У цьому сховищі на Адміральському проспекті, 25, ще тиждень тому також проживали люди, діляться місцеві. Проте початок війни змусив їх покинути підземне житло, залишивши свої речі.

Залишились в цьому укритті лише таргани, кількість яких відверто лякає. Але місцеві запевняють: найближчим часом комунальники пообіцяли тут прибрати. Головне, ці сховища відкриті та в них можна укритися. На відміну від сховища на вулиці Філатова, 50/2, до якого не ведуть ніякі вказівки, через що люди взагалі не знають, де їм рятуватися.

Нам вдалося знайти це бомбосховище, але воно виявилося зачиненим на замок. Те саме стосується й захисної споруди на вулиці Небесної Сотні, 5-А. А на Фонтанській дорозі, 43, зачинені двері у під’їзд, в якому вона розміщується.

Адреси відкритих та перевірених нашими журналістами бомбосховищ ви можете бачити на своїх екранах.

Балківська, 9
Героїв Крут, 48
Комарова, 6
Гоголя, 7
Фонтанська дорога, 43
Гвоздичний провулок, 6
Прохорівська, 1/3
Небесної Сотні, 5-А
Троїцька, 28
Фонтанська дорога, 9-Б
Академіка Корольова, 7
Адміральський проспект, 11

Якщо поблизу вашого будинку бомбосховище захаращене — не чекайте на комунальників, виходьте та своїми силами наводьте всередині лад. Забезпечте запас питної води.

До речі, в районах міста, де не чути звук сирен, повідомлення про повітряну тривогу дублюють на радіочастотах УКВ (FM) 91,4 та 105,3. А ще їх можна відстежувати на офіційному телеграм-каналі «ВорнінгОдеса» (https://t.me/warningodesa) Крім того, попередження про загрозу ми транслюємо в ефірі Сьомого каналу.

Останні новини

Дивитися все