Від опівночі важку оборону тримали в Сумах. Аж поки не застосували «Байрактар». Міський голова пише: знищили близько 80 одиниць техніки, з них половина — «Гради». Це сталося біля села Пустовійтівка Роменського району. Ще 100 одиниць техніки знешкодили поблизу села Бишкінь, переважно танки та БТР. Проте ситуацію все ще важко назвати повністю контрольованою.

Однак у Збройних силах повідомляють: втрати російської армії за кілька днів війни проти України в живій силі вже перевищили кількість убитих і поранених під час першої чеченської війни. Вона тривала два роки.

Вже вночі російські війська десантувалися у Харкові та атакували військовий госпіталь, у місті розпочався бій. Напружено цієї ночі було і в Херсоні: там окупанти захопили залізничний вокзал та річковий порт, — сказав мер міста Ігор Колихаєв. 08:31 ворожий снаряд потрапив в обласне управління поліції у Харкові. Поки інформація про кількість жертв уточнюється. А це вже результати удару у районі Богунії у Житомирі. Постраждав пологовий будинок на вулиці Коновальця.

Близько 10-ї ранку російські війська під’їхали до Енергодару. Тисячі співробітників атомної електростанції вийшли на дорогу, щоби не пропустити армію РФ. Зазначимо, Запорізька атомна електростанція — найбільша в Європи.

Щойно стало відомо: у ці хвилини вирішується доля міста Конотоп.

Карта наступу окупантів на Україну станом на п’яту ранку виглядає так:

Останні новини

Дивитися все