Нагадаємо, вчора Володимир Путін підписав відповідний документ.

Засудили дії РФ й міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, французький лідер Емманюель Макрон та американський президент Джо Байден.

О другій годинні ночі президент України Володимир Зеленський звернувся до нації.

«Ми хочемо миру та ми послідовні у своїх діях. Сьогодні Міністерство закордонних справ України направило державам-членам Ради Безпеки ООН запит на основі Будапештського меморандуму з вимогою негайно провести консультації. Я ініціював скликання засідання Ради Безпеки ООН, проведення спеціального засідання ОБСЄ. Ми наполягаємо на повноцінній роботи СММ ОБСЄ для запобігання провокаціям та подальшій ескалації. Також ініційовано екстрене скликання саміту “Нормандської четвірки”. Від наших партнерів ми очікуємо чітких та дієвих кроків підтримки», — заявив президент України Володимир Зеленський.

До того ж канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що влада країни призупинить сертифікацію «Північного потіку-2», без якої газопровід не можна буде запустити.

А британський прем’єр Борис Джонсон заявив, що ця подія — крикуче порушення суверенітету України та оголосив про запровадження санкцій проти п’яти російських банків: «Росія», «Генерального банку», «Чорноморського» та «ІС Банку», а також проти «Промзв’язокбанку». Крім того, Велика Британія невдовзі заморозить рахунки російських бізнесменів Геннадія Тимченка та братів Ротенбергів та заборонить їм в’їзд на територію країни.

Останні новини

Дивитися все