Если прошло больше месяца после временного ввоза транспортного средства, придётся заплатить 170 тысяч гривен или машину конфискуют.

За передачу «евробляхи» в пользование другому гражданину или использование такого авто для предпринимательской деятельности тоже грозит штраф. Тот, кто ввозил автомобиль, заплатит 34 тысячи гривен.

«Ці штрафи буде накладати митниця. Верніше за рішенням суду тому шо ці статті передбачають конфіскацію транспортного засобу. Національна поліція буде обмінюватися інформацією з нами, а ми з національною поліцією. І поліцейські, патрульні поліцейські матимуть, чи вже мають право зупинити громадянина який кермує транспортним засобом з іноземною реєстрацією, перевірити за нашою інформацією, за інформацією митниці чи не протерміновано термін тимчасового ввезення», — прокомментировал начальник управления обеспечения таможенного контроля Одесской таможни Андрей Артеменко

Кстати, за период льготного растаможивания, в тройку лидеров по количеству перерегистраций евроблях вошла и Одесская таможня. Впереди только Закарпатская и Киевская. Так, в нашем городе растаможили почти 11 тысяч автомобилей. Благодаря этому в госбюджет поступило более 380 миллионов гривен.

Останні новини

Дивитися все