Вже протягом тижня на Канатній, 112, спилюють дерева. Місцеві жителі кажуть: крім трухлявих та небезпечних дерев, знищують й здорові. Аби розібратися у ситуації звернулися до громадських діячів.

Насправді, ця історія розпочалась ще давно. Мешканці сусідніх будинків стверджують: першою ластівкою стало будівництво житлового комплексу на Канатній, 112. Влітку минулого року знесли гуртожиток Технологічного університету та на зеленій зоні з’явилась бетонна дорога.

Ми вирішили звернутись безпосередньо до замовника профілактичного вирубування дерев — ректора навчального закладу. Втім, виявилось, що він у відпустці, з’явиться на роботі наступного понеділка, тоді ж зможе відповісти на всі запитання.

На місці події ми зустріли й еколога, що живе поруч. Владислав Балінський каже: вчора чув, як одночасно працювали декілька бензопил, а щоб справа зрушила з місця, потрібне звернення потерпілої сторони. Тобто, якщо місцеві жителі зможуть довести факт порушення, справа зможе дійти до суду. Але зазвичай такі ситуації закінчуються просто: в «Міськзелентресті» рахують збитки, які потім відшкодовує будівельна компанія.

Останні новини

Дивитися все