Про це повідомили сьогодні у Міністерстві охорони здоров’я.

Фактично йдеться про збільшення так званих пакетів лікування. Їх нині є два: на перший пакет зможуть законтрактуватись лише ті заклади, які були визначені ОДА: лише один заклад на 200 тисяч населення в області. На інший — всі заклади, які відповідають вимогам, визначеним Національною службою здоров’я України. На цей напрям передбачено 16,9 млрд гривень.

Пацієнти, як і раніше, будуть отримувати базове лікування COVID-19 безкоштовно. Всі послуги медичним закладам компенсуватиме Нацслужба здоров’я.

Крім того, у нове фіксування закладено і збільшення заробітної плати медикам.

«В саму програму медичних гарантій напряму сьогодні не закладені зарплати медиків, однак значно збільшено кількість грошей, які були вкладені в бюджет на програму медичних гарантій з розумінням, що ці додаткові гроші підуть саме на зарплати медиків. Як буде воно реалізоване, ми будемо дивитися далі, бо зараз є такий проєкт, щоб включити це в прямий договір з Нацслужбою здоров’я або опублікувати окремою постановою. Однак самі гроші на підвищення зарплат закладені», — заявив директор Південного міжрегіонального департаменту НСЗУ Дмитро Самофалов.

Останні новини

Дивитися все