За відповідне рішення сьогодні на сесії проголосували депутати облради.

Народні обранці кажуть: цей заклад потребує реставраційного ремонту, на який необхідно більш ніж 160 мільйонів гривень, а в обласному та місцевому бюджетах на це коштів не вистачає. До того ж статус національного, який нещодавно надали музею, вимагає підвищення зарплати співробітникам, на це потрібні додаткові дотації.

«Запасників у нас не вистачає, невідповідні умови зберігання цих картин. Ми розмовляли з міністром, на Дальницькій є приміщення колишнього «Кінапу», яке сьогодні міністерство у разі передання його у державну власність готове відвести, здійснити там ремонт, зробити відповідні сховища і створити там відділ сучасного музею мистецтв», — повідомила директор департаменту культури, національностей та релігії Одеської ОДА Олена Олійник.

Проте ухвалювали це рішення із запеклими суперечками, адже низка депутатів були проти передання музею у державну власність. Усе через те, що у закладі давно не проводили інвентаризації, тому оцінити вартість усіх предметів мистецтва, які там зберігаються, поки неможливо.

«Давайте проведемо інвентаризацію сховищ цього музею і розпишемо, де в нас є які картини, де в нас які справжні картини, які вже підроблені картини, які є на ринку, які купили колекціонери, як я бачу, із засобів масової інформації. Розписується все, і тоді запитаємо, чому вони туди попали і яким чином вони попали з нашого архіву до колекціонерів додому», — зазначив заступник голови Одеської облради Вадим Шкарівський.

Останні новини

Дивитися все