Кабінети вакцинації неповнолітніх відкрили у кожній дитячій поліклініці Одеси. Зробити щеплення можна і у звичайних центрах масової вакцинації.

Згідно з рекомендаціями МОЗ, вакцинують осіб від 12 років тільки препаратом «Пфайзер».

«Если раньше деток можно было от 12 лет вакцинировать только по показаниям, если куда-то ребенок уезжал за границу, на обучение или по жизненным показаниям, по состоянию здоровья, то сегодня можно всех деток вакцинировать от 12 лет», — прокоментував керівник департаменту охорони здоров’я Одеської міськради Левон Нікогосян.

«Ніякої підготовки для вакцинації дітей і дорослих немає. Дітей оглядає дитячий лікар, з яким він уклав декларацію, пише, що немає ніяких протипоказань, і дає направлення в кабінет щеплень», — повідомила директор дитячої міської поліклініки № 4 Наталія Андрієвська.

Важливо, що присутність батьків чи опікунів під час щеплення неповнолітніх обов’язкова.

«Больше была и моя инициатива тоже, потому что не хотелось бы сложно переносить. У меня есть знакомые моего возраста, которые тоже прививались, все у них хорошо. Вот, собственно, у них послушала, что все хорошо, и решила тоже, что надо», — розповіла Аріна Кропивна, яка прийшла на вакцинацію.

Останні новини

Дивитися все