На вулиці 3 градуси за Цельсієм уночі, у квартирах не набагато тепліше, — скаржаться мешканці будинку на Генерала Цвєтаєва, 11. Усе тому, що немає електрики, до будівлі газ не підведений, тож обігріти домівки просто не можливо. Немає у квартирах і води, бо насоси, які її качають, теж електричні.

Альона, як і її сусіди, живе тут вже майже рік. З документами усе гаразд, останні дві секції на баланс прийняла міська ДАБІ, а от в ОСББ відмовились: мовляв, будинок не готовий і забудовник ще має владнати всі недоробки. Зокрема, перевести нові секції на побутовий тариф і підключити їх до міського РЕМ.

Крім того, мешканцям ще доведеться погасити борг перед районними електромережами. Бо нібито ці дві секції самовільно врізались в підстанцію до вже офіційно підключених сусідів і кілька місяців споживали електроенергію незаконно. Тому РЕМ відключив їх до погашення боргу. Сума заборгованості майже 400 тисяч гривень.

Голова ОСББ каже, це не питання між ОСББ та місцевими мешканцями. Їм необхідно самостійно звернутись до РЕМ і вирішувати питання боргу, а вже потім офіційно отримати лічильник і підключитись за законом.

Останні новини

Дивитися все