Самі адвокати впевнені: слідчі дії здійснювали з порушенням законодавства. Нібито в ухвалі суду йшлося про інформацію щодо одного з клієнтів, якого у приміщенні не було.

«Вони провели слідчі дії, цю інформацію не знайшли, але під час проведення слідчих дій дозволили собі ознайомлюватися та включатися в адвокатське досьє іншого клієнта адвокатського об’єднання G.M. Partners, саме відносно якого, на нашу думку, згідно з інформацією, викладеною в ухвалі, і збуджене вищезгадане кримінальне провадження. Ми вбачаємо в діях співробітників Офісу генпрокурора України грубе порушення гарантій адвокатської діяльності, гарантій таємниці інформації, яка ввірена клієнтом адвокату», — заявив адвокат Марк-Ернест Малін.

«Особисто мені не сподобалося в поведінці осіб, які проводять обшук, що вони визнали достатньою кількість адвокатів і з цих підстав мене допущено не було. Разом з тим були приведені якісь особи, на яких вказано, що вони поняті, на вимогу пред’явити документи, що посвідчують особистість зазначених осіб, вони відмовилися. Причому особа, яка проводить обшук, вказала, що особу встановили, тобто права особи, у якої проводиться обшук, ще раз були порушені», — зазначив адвокат з ДТП Олександр Румянцев.

Обшуки тривали майже шість годин. Втім, від коментарів правоохоронці відмовилися.

Останні новини

Дивитися все