В соборі Різдва Христового провели молебень за українцями, які загинули на війні за останні 40 днів. Ветерани, курсанти, військові та учасники громадських організацій долучилися до обряду, аби вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя за мир.

«Дуже важливо згадувати і вшановувати їхню пам’ять, тому що в державі іде війна і нації зникають, коли забувають про тих героїв, які за неї воюють. Загиблих одеситів — 125 людей, і 54 померли внаслідок хвороб або травм, які отримані в зоні АТО. загалом 179 мешканців Одещини загинули або померли внаслідок АТО», — заявив представник Одеської області в Раді ветеранів України Олександр Голопотелюк.

«Запрошуємо до храму для того, щоби не згладився і не стерся в пам’яті отой великий подвиг, які роблять не якісь там далекі історичні постаті, а реальні живі люди, наші сучасники, українські воїни, українські добровольці, які сьогодні боронять Україну від російського агресора», — повідомив секретар Одеської єпархії Православної церкви України Отець Теодор.

Перед входом до церкви облаштували стіну пам’яті, де вшановують бійців Одеського регіону. Її відкрили рік тому — 14 жовтня.

«Мене часто запитують про оці білі плями, які є на стіні. Перш за все це місце для тих, кого ми ще шукаємо, чиї біографії уточнюємо, і фотографії теж там з’являться з біографічними даними, де, коли народився і загинув той чи інший наш побратим. І, звичайно, на жаль, констатуємо той факт, що війна продовжується, тому я не хочу, щоб ці білі плями заповнювалися, я хочу, щоб вони так і залишилися пустими на все життя», — зазначив учасник війни на Донбасі Сергій Братчук.

Останні новини

Дивитися все