Авторами виступили десять митців, які народилися на Донеччині або брали участь у бойових діях на сході України. А ще ті, які допомагають розвивати мистецтво на сході України.

«Тонкая красная линия всех зажигает и пробуждает к какой-то дискуссии с самим собой. Мы сказали в концепции, что это разборки со своей малой родиной, и написали, так и понимаем, что все это продолжается, потому что на Донбассе, в частности в Бахмуте, довольно трудно художнику жить — атмосфера довольно напряженная», — розповіла організатор виставки Олена Клочко.

«Я багато виставлявся на сході України, і там ми познайомилися з куратором проєкту Оленою Клочко. Я спеціально зробив інсталяцію, яка називається “Полум’я”. Вона присвячена подіям нашим останнім, і сьогоденню, і нашому майбутньому, тому що полум’я — це є енергія, яка щось перетравлює і трансформує», — розказав художник з Одещини Антон Логов.

Після двотижневого експонування у Києві виставка «Тонка червона лінія» завітає до Бахмута, де й створювали більшість картин, а потім вирушить за кордон — на Тиждень українського мистецтва до бельгійського Брюгге. Вхід на виставку вільний.

Останні новини

Дивитися все