Ці та інші теми обговорювали на 6-му міжнародному бізнес-форумі Odesa 5Т.

Учасники заявляють: в інвестиційній політиці України є дві основні проблеми. По-перше, це брак продукту, який держава могла б запропонувати якісно. По-друге, відсутній принцип «єдиного вікна». Навіть якщо є інвестор, то йому не зрозуміло до кого звертатися.

«Система дуже розбалансована в державі, вона не впорядкована. Тобто на регіональному рівні ми сьогодні сформували, ми випустили розпорядження обласної адміністрації, яке підписав голова, яким регламентували порядок роботи з інвестором на рівні регіону», — повідомив директор департаменту інвестицій, міжнародних відносин та туризму ОДА Роман Григоришин.

«Одеський регіон один — з найбільш потужних регіонів з точки зору розвитку підприємництва, і буквально рік тому в цей самий час я проводила консультації з бізнесом, і вже ці пропозиції одеський бізнес надав щодо перегляду, угоди включені в переговорну позицію. Тобто сьогодні ці перемовини тривають і це означає, що українські компанії матимуть можливість більше експортувати до Європейського Союзу, виробляти продукцію за європейськими зразками», — заявив віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Також під час форуму анонсували плани турецької компанії «Аксой» побудувати в Одесі нову ТЕЦ. Зокрема, це стало можливим завдяки переговорам, які президент Володимир Зеленський вів з представниками турецької сторони.

Нагадаємо, Odesa 5Т триває з 16 по 17 вересня. Цього року на організацію та проведення форуму з міського бюджету виділили 3 мільйони гривень.

Останні новини

Дивитися все