Арсен Аваков керував Міністерством внутрішніх справ з 28 лютого 2014-го, коли в країні тривав Майдан. Він входив в уряди Яценюка, Гройсмана, Гончарука та Шмигаля.

Інформація про можливе звільнення Авакова з’являлася неодноразово. В грудні 2015-го в нього стався конфлікт з Міхеілом Саакашвілі. Зрештою перепалка ледь не дійшла до бійки: в Саакашвілі полетіла склянка. Також різноманітні організації та пересічні громадяни неодноразово влаштовували мітинги, на яких вимагали відставки Арсена Авакова. В липні 2020 року активісти влаштували акцію протесту через нібито провалену реформу правоохоронних органів.

В суспільстві Авакова критикували і за масову стрілянину в Броварах у квітні 2020-го. Нагадаємо, тоді трьох людей поранили, усього в заворушеннях брали участь майже 100 осіб. Причиною перестрілки в Міністерстві внутрішніх справ тоді назвали, цитую, «відголоси корупції при визначенні квот для приміських автобусів». Тоді профільний комітет порадив відправити міністра на заслужений відпочинок, тобто у відставку, але президент був проти.

Але є серед експертів думка, що Арсен Аваков намагається заздалегідь вийти з влади, аби почати свою власну політичну гру. Учора ж ввечері на засіданні франції «Слуга народу» Володимир Зеленський запропонував нову кандидатуру на пост очільника МВС: це Денис Монастирський — голова Правоохоронного комітету у Верховній Раді.

Останні новини

Дивитися все