Сімдесятирічний мільярдер Річард Бренсон здійснив політ на ракетоплані власної компанії.

Такі польоти називаються суборбітальними. Кораблі підіймаються на 80–100 км і кілька хвилин проводять в умовах мікрогравітації. Ракета вміщає в себе чотирьох пасажирів і двох пілотів.

Чоловік перевірив на собі організацію польоту для майбутніх приватних клієнтів компанії — космічних туристів.

«И у нас уйдет довольно много времени, чтобы построить достаточно космических кораблей, чтобы снизить цену и позволить молодым людям отправиться в космос. Но то же самое было с обычными авиаперелетами в 1920 годах — путешествовали только богатые люди. Затем они позволили строить больше и больше самолетов, что дало возможность путешествовать большем количеству людей», — заявив Річард Бренсон.

Компанія Virgin Galactic вела пряму трансляцію. Під час неї Бренсон встиг звернутися до глядачів, поділитися враженнями від виду «красивої Землі» і подякувати колегам за роботу над апаратом.

Відомо, що компанія з 2022 року запускатиме регулярні космічні тури для заможних мандрівників на кордон космосу. Квитки на корабель вже забронювали 600 осіб за ціною 200-250 тисяч доларів кожний. В майбутньому Virgin Galactic планує виконувати рейси щотижня.

Останні новини

Дивитися все