Під посольство США у Києві від самого ранку приїхали мореплавці з різних міст України, переважно з Одеси. На їхню думку, Вашингтон системно підтримує нашу країну в прагненні подолати корупцію в держорганах. Впевнені: ситуація із дипломуванням моряків не повинна стати винятком для Штатів. До того ж йдеться про чималу кількість українців, які працюють в галузі, — приблизно 150 тисяч.

Основна вимога мітингувальників до керівництва американського посольства в Україні — донести президенту Володимиру Зеленському коректну інформацію про корупцію в галузі. Все, аби голова держави втрутився особисто.

Хабарі за отримання документів для моряків варіюються від 6 до 10 тисяч доларів, уточнює керівник ГО «Українське об’єднання моряків» Крістіна Король. Розв’язати проблему міг би наказ № 201 Міністерства інфраструктури, проте його заблокував окружний адміністративний суд Києва.

Після мітингу під посольством США моряки вирушили до Окружного адміністративного суду Києва. Там о 15:00 мало розпочатися друге засідання за наказом № 201. Нагадаємо, саме під час першого засідання суд визнав протиправним рішення Мінінфраструктури про спрощення складання іспитів моряками.

Однак засідання в Окружному адмінсуді Києва так і не почалося, оскільки надійшла інформація про замінування будівлі. Найближчими днями повинні призначити дату нового засідання, однак активісти розраховують, що їхні вимоги таки розглянуть.

Нагадаємо, це далеко не перший мітинг мореплавців. На початку року в Одеській області вони перекривали рух на трасі Одеса — Київ. Вимога була така сама: аби влада викоренила корупцію у сфері їх дипломування. Усього моряки провели вже більше ніж 10 мітингів, щоб привернути увагу до цієї проблеми.

Останні новини

Дивитися все