Законсервовану ще з 2019 року Південну виправну колонію № 51 виставили на продаж. Наразі це приваблива територія з чистим повітрям і тихими сусідами.

Стартова ціна об’єктів — 223 мільйони гривень без ПДВ. Сформували її не з ринкової вартості сотки у місті Одеса, а з огляду на ціну нерухомості.

Аукціон відбудеться на майданчику «Прозорро». 70 % суми продажу спрямують на будівництво нових установ, які відповідатимуть європейським нормам. 30 % підуть у держбюджет, і згодом їх витратять на соціальні потреби. Заявки учасників прийматимуть до 24 червня. Якщо не визначать покупця, вартість лоту знизять на 50 %.

Зазначимо, подібне розформування очікує й на інші установи, що розташовані поруч. Зокрема, жіночу колонію. Але, окрім камер для ув’язнених, на території розташований гуртожиток. В ньому протягом 24 років проживають та прописані колишні співробітники установи.

А ось СІЗО поки продовжуватиме роботу. Надалі його так само планують розформувати, але тільки після того, як виділять землю для будівництва нового слідчого ізолятора під Одесою.

Останні новини

Дивитися все