«Сегодня хорошая погода — мы ночуем здесь. Завтра плохая погода — мы ночуем в общежитии на Королева». Так про свій режим життя розповідає Валентина Яремчук. Її родина мусить миритися із таким становищем вже рік. 21 травня 2020-го квартира на Середньофонтанській частково зруйнувалася внаслідок обвалення.

Але статус будинку, крім його мешканців, вочевидь, нікого не хвилював, хоча обвалення тут було цілком прогнозованим. Люди самотужки намагалися підлатати дім. Тим паче, що у сім’ї народилася дитина. Хотіли залатати й аварійний дах, який щоразу після негоди протікав. Але комунальники та навіть приватні ремонтники братися за таке побоялися.

Після обвалення людей відселили у гуртожиток на Таїрова. Обіцяли, що це тимчасово. Але відтоді нічого не змінилося. Жити в таких умовах складно, та ще й з дитиною, скаржиться Валентина. Але іншого виходу немає. Повернутися на Середньофонтанську не можна.

У напівзруйнований будинок частенько приходять комісії, розповідають люди. Та результатів поки ніяких. Натомість у мерії кажуть, що чекають документів від мешканців, аби відселити їх у так званий маневрений фонд.

Родина Валентини стоїть у черзі на отримання квартири. Але вони у списку під вісімсотим номером.

Останні новини

Дивитися все