Операцію проводили у два етапи: ще у квітні на Дніпропетровщині поліцейські викрили злочинне угруповання та повідомили про підозру одразу шістнадцятьом його учасникам. Серед них п’ятеро «смотрящих» та четверо «кримінальних авторитетів». А вже 19 травня в аеропорту Дніпра вдалося схопили й самого «Умку», він якраз намагався виїхати з країни. «Лашу Свана» затримали в готелі.

«Цікаво, що “Лаша Сван” і “Умка” отримали свій так званий кримінальний статус за підтримки топпредставників російського злочинного світу. Цікавим є факт той, що “Лаша Сван” став злодієм в законі ще в далекому 1995 році. “Умка” є представником так званого новітнього або сучасного злочинного світу. Він був коронований в Санкт-Петербурзі в 2014 році і, знаходячись в своєму статусі “вора в законі”, жодного разу не затримувався правоохоронцями», — повідомив перший заступник голови Національної поліції України — начальник кримінальної поліції Євген Коваль.

Затримані контролювали криміналітет одразу в кількох областях — Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій та частині Західного регіону.

Наразі слідчі готують їм повідомлення про підозру за ст. 255–1 Кримінального кодексу України. Тривають обшуки.

Останні новини

Дивитися все