Захід охоплює низку галузевих, просвітницьких та масових подій. Організатори кажуть: Одеса — столиця вітчизняного виноградарства. Саме тому наше місто обрали для проведення винного тижня.

На відкриття завітали гості із Франції, Італії, Іспанії, Австрії, США, Аргентини та Китаю. Все — аби поділитися досвідом та ознайомитись з можливостями виробництв нашого регіону.

«Ми хотіли б послухати наших колег, вивчити досвід певний, щоб напрацювати проєкт закону через народних депутатів, подати для того, щоб дійсно Одещина і взагалі південь України як територія, яка здатна вирощувати високоякісний виноград і виготовляти якісне вино, були конкурентоспроможними на європейському ринку, на ринках азійському, східноазійському, ринку СНД», — заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Також цей проєкт покликаний підвищити привабливість нашого регіону для іноземних туристів. Робитимуть це за допомогою розвитку еногастрономічного туризму, кажуть організатори.

«В программе очень много разных мероприятий. Это и конференция с обсуждением, круглые столы, панели обсуждения, в том числе и этногастрономического туризма, это дегустации, конечно. И это мероприятие будет иметь влияние не только на региональном, но и на уровне всей страны», — повідомила директор видання Drinks+ Ірина Діченкова.

Заходи у рамках міжнародного Odessa Wine Week триватимуть до 23 травня.

Останні новини

Дивитися все