Потомство з’явилося у чотирирічного самця Михаїла та дев’ятирічної самиці Масяні. Оскільки для неї це була друга вагітність, зоологи не турбувалися, як вона прийме малюка.

Вага новонародженого становила 10 кілограмів. Малятко вже пересувається вольєром самостійно. Ламеня охоче вивчає навколишній світ та намагається постійно триматися поруч із мамою. А татко охороняє родину, яка зараз у відокремленому вольєрі.

«Сейчас вы видите сзади нас самца, который возмущается. Когда рождается детёныш, то особенно первые несколько недель самец становится очень агрессивным. Он старается плевать в людей, которые подходят близко. Поэтому даже уборка для киперов становится более проблематичной», — повідомив директор Одеського зоопарку Ігор Біляков.

За словами директора звіринця, маля в гарному стані та має прекрасний апетит. Найближчі п’ять-шість місяців воно питиме материнське молоко, а згодом перейде на сухий корм. Імені у новонародженої лами поки немає. За традицією його придумають у рамках щорічного конкурсу «Дай ім’я малюку».

Додамо, лами досить охоче розмножуються у неволі. Перше дитинча у цих тварин народилося торік. Всього в зоопарку тепер живе сім південноамериканських лам.

Останні новини

Дивитися все