Одеська область у червоній зоні карантину, а отже повертаються обмеження в роботі громадського транспорту. Кількість пасажирів відтепер не повинна перевищувати число сидячих місць, а на кінцевих зупинках мають дезінфікувати салони.

У центрі міста зранку в трамваях місць вистачає, — кажуть пасажири. Людей на зупинках багато, але очікувати доводиться недовго.

Зовсім інша ситуація на зупинках у спальних районах, зокрема на селищі Котовського. Там утворилися величезні черги охочих потрапити у центр.

А от водії деяких маршрутних автобусів карантинні обмеження начебто обходять стороною, особливо якщо вікна затоновані. За словами водіїв, через обмеження виникають навіть конфлікти із пасажирами.

Попри попередження МОЗ маскового режиму дотримуються далеко не всі. Більшість людей ігнорують засоби індивідуальної безпеки. Таку вибірковість бачимо і на залізничному вокзалі, і в електричках.

Поки що не особливо змінилась ситуація на непродовольчих ринках.
Під час минулого локдауну чи не найбільше потерпав готельно-ресторанний бізнес. А от кур’єри зізнаються, що карантин їм тільки на руку: замовлень більшає.

Зазначимо, навчальні заклади теж мають свої обмеження: замість занять в класах та авдиторіях тепер вже звична дистанційка. Та, наприклад, в Політехнічному університеті про це згадали не відразу, а вже під час пар.

Нагадаємо, карантин в Одесі ввели поки що на два тижні. Чи продовжувати його, вирішать вже 5 квітня.

Останні новини

Дивитися все