Ось так громадських діячів та знімальну групу одного з одеських телеканалів зустрічали охоронці будмайданчика. Згодом до них доєднався ще один чоловік з арматурою.

Стосовно дій забудовників постраждалі вже написали заяву до поліції. За словами громадського діяча Яна Синтюка, до цього працівники будмайданчика вже натякали на загрозу життю мешканки сусіднього будинку.

Нагадаємо, ця забудова опинилася в епіцентрі скандалу через величезний котлован для паркінгу. Забудовник вирив його фактично під вікнами житлового одноповерхового будинку у Торговому провулку, 6.

Ольга Миколаївна проживає із сім’єю у цій домівці вже 30 років. Каже: з початком будівництва ЖК «Олексіївський» вона попрощалася з тихою і спокійною старістю.

Ні їй, ні іншим мешканцям забудовник нічого не компенсував. Та й розселяти людей компанія теж поки що не поспішає, діляться місцеві. Крім того, під час робіт будівельники пошкодили підземні комунікації, через що почалися перебої з водопостачанням. Окрім літньої жінки, в будинку мешкає ще приблизно 15 людей. Усі вони побоюються, що їхнє житло щомиті може зруйнуватися. А на контакт із місцевими представники забудовника не йдуть.

Мешкає в домі й фаховий інженер. Чоловік закликає місцеву владу зупинити небезпечну для життя людей забудову.

До розв’язання конфлікту долучилися представники благодійного фонду «На благо Одеси». Під їхнім тиском охоронці компанії-забудовника «Материк» все ж пропустили людей на їхню ж прибудинкову територію та вирішили викликати поліцію. Написали заяву за фактом проникнення мешканців будинку на приватну територію. Але місцеві не розгубилися і також написали заяву, що забудовник перешкоджає людям потрапити на їхню прибудинкову територію.

Поліцейські зареєстрували заяви обох сторін, тож наступний крок у вирішенні ситуації вже за правоохоронцями.

Останні новини

Дивитися все