Об этом сообщили в Министерстве цифровой трансформации в ходе презентации портала международным партнерам.

Как уверяют разработчики, онлайн можно подать заявку на назначение или перерасчет пенсии, субсидии, сгенерировать справки о трудовом и страховом стаже. А еще получить выписку из реестра застрахованных лиц и справку о доходах пенсионера.

«Більше не потрібно буде збирати довідки, відвідувати відділи соціального захисту, вистоювати черги. Люди зможуть скористатися сервісом порталу Дія, де за 15 хвилин буде заповнена заява. Треба її засвідчити електронним підписом, а все інше на призначення допомоги буде підтягуватися автоматично», — отметила министр социальной политики Украины Марина Лазебная.

«Ми не тільки боремося з корупцією, а ще використовуємо мінімум державного бюджету для того, щоб реалізовувати ці проєкти. Я впевнений, цифрова трансформація — це не тільки зручність для нас всіх, це й можливість, щоб усі у світі знали про Україну як про сучасну, технологічну країну, яка перемагає корупцію та робить все для того, щоб ВВП країни зростало ще швидше і люди жили краще», — заявил министр цифровой трансформации Украины Михаил Федоров.

Останні новини

Дивитися все